Wintertent_Zeilboot

Wintertent

Wintertent_Dufour 385
Wintertent_zeilboot

Volledig beschermd

Voorkom schade, verminder schoonmaakwerk

Voor Koning Winter zijn intrede heeft gedaan is het belangrijk uw boot te beschermen met een wintertent. Als het namelijk hartje winter is krijgt u boot veel te verduren denk aan hagel, sneeuw, ijs en hevige winterstormen die voor flinke schade kunnen zorgen. Ook als u kiest voor een winterstalling is een wintertent de investering waard, want u hoeft minder schoon te maken bij aanvang van het vaarseizoen.

Direct startklaar voor een nieuw avontuur!

Wij zijn gedreven om van ieder project een succes te maken. Onze focus ligt op het leveren van een kwalitatief hoogwaardig product dat voldoet aan uw wensen en waar u gegarandeerd jarenlang plezier aan beleeft. Op het gebied van materiaalkeuzes zijn we dan ook selectief en werken we uitsluitend met topkwaliteit doeksoorten en garens. Voor onze wintertenten gebruiken we een kwalitatief hoogwaardig ademend doek. Dit doek is uitermate bestand tegen de meest extreme weersomstandigheden en beschermt uw boot een heel jaar rond. Naast het gebruik van topkwaliteit materialen, bouwen wij uw tent zo, dat deze eenvoudig is in mon- en demontage. Zo bent u direct startklaar voor een nieuw avontuur!

De uitvoering:

Drie varianten:

Bij Hanse Sails kunt u kiezen uit drie varianten wintertenten.

Over de railing:

Deze cover wordt over de gehele boot gemaakt en gaat over de railing/scepters en giek heen. De romp wordt gedeeltelijk bedekt. Bij de scepters en giek zijn extra verstevigingen met opspanmogelijkheden aangebracht. Op de plaatsen waar de cover last heeft van schavielen worden dubbelingen en patches aangebracht.

Tot de voetrail:

Deze cover wordt over de gehele lengte van de giek gemaakt tot aan de voetrail. De romp wordt gedeeltelijk bedekt. Bij de scepters en giek zijn extra verstevigingen met opspanmogelijkheden aangebracht. Op de plaatsen waar de cover last heeft van schavielen worden dubbelingen en patches aangebracht.

 

Over de voetrail:

Deze cover wordt over de gehele boot gemaakt en loopt tot over de voetrail. De scepterpotten steken door de tent heen. Hierdoor vormt de cover geen belasting voor de zeerailing. De hoek is bij deze variant steiler, met als voordeel dat sneeuw en smeltwater minder snel in de cover blijven staan. 

Onze aanpak:

Wat voor type boot u ook heeft, wij maken voor ieder type schip een wintertent op maat. Wij horen graag uw wensen en bespreken vervolgens met u de mogelijkheden. Na uw akkoord komen wij bij u aan boord om alles in te meten. Als wij de maten hebben, gaan wij aan de slag met uw tent in onze zeilmakerij. Op de kwetsbare plekken brengen wij versterkingen aan, voornamelijk bij de scepters en de giek. Tot slot monteren wij uw tent op uw schip en bent u klaar voor de winter!  

Geniet onbezorgd van het nieuwe vaarseizoen!

Na een lange winter staat ineens het nieuwe vaarseizoen alweer voor de deur. Nog even en uw tent kan tijdelijk in het schap. Voordat het zover is kijken we in het voorjaar, in overleg met u, uw wintertent nog een keer volledig na. Dat moment benutten we gelijk om eventueel missende versterkingen opnieuw aan te brengen. Voordat u er erg in heeft, kunt u weer onbezorgd genieten van het nieuwe vaarseizoen!