Rolfokhoes_Zeilboot

ROLFOKHOES

rolfokhoes_Hanse Sails
Rolfokhoes_zeilboot

Dé onmisbare bescherming

Uw zeilen krijgen veel te verduren, zeker nu de weersomstandigheden steeds extremer worden. Zo worden ze niet alleen vuil, maar slijten ook sneller als ze voortdurend blootgesteld worden aan UV-straling, (zee)water, uitstoot en neerslag. 

Houd uw zeilen in topconditie!

Een Hanse Sails rolfokhoes vormt dé onmisbare bescherming van uw voorzeilen (fok of genua) voor de momenten wanneer u niet zeilt. Met deze hoes verlengt u niet alleen de levensduur van uw zeilen, maar nog belangrijker; u houdt ze in topconditie! Kortom, de Hanse Sails rolfokhoes is de perfecte hoes voor uw rolfok of genua! 

Jarenlang plezier van uw rolfokhoes

Wij zijn gedreven om altijd van ieder project een succes te maken. Onze focus ligt op het leveren van een kwalitatief hoogwaardig product dat voldoet aan uw wensen en waar u gegarandeerd jarenlang plezier aan beleeft. Op het gebied van materiaalkeuzes zijn we dan ook selectief en werken we uitsluitend met topkwaliteit doeksoorten en garens. Onze rolfokhoezen worden om die reden gemaakt van Acrylic Coated Polyester. Een hoogwaardig soepel doek dat uitermate geschikt is voor het vervaardigen van hoezen. Het sterke materiaal is licht in gewicht, kleurstabiel en onderscheidt zich van andere materialen d.m.v. een hoge mate van UV-bestendigheid en slijtvastheid. Concreet betekent dit een doek met een lagere kleurechtheid, maar technisch gezien een langere levensduur met een hoge scheurbestendigheid. Ook is het doek t.o.v. andere doeksoorten beter bestand tegen het inslijten van de rijglijnen.  

Onze aanpak:

Wij meten eerst in op uw boot. Nadat u een kleurkeuze heeft gemaakt, maken wij uw hoes geheel naar wens op maat.

Hoogwaardige kwaliteit, esthetisch maar bovenal gebruiksvriendelijk

Het soepele doek maakt een Hanse Sails rolfokhoes kwalitatief hoogwaardig en esthetisch, maar bovenal gebruiksvriendelijk. Dankzij het doek is namelijk het hijsen en strijken voor u beduidend makkelijk. Ook worden uw achter- en onderlijk van uw zeil tijdens deze handeling minimaal belast. Wij rusten onze rolfokhoezen over de volledige lengte uit met een spiraalgevlochten anti-twistlijn, zodat u de hoes eenvoudig kunt aanspannen en openen. De anti-twistlijn loopt over handgemaakte katrolletjes die niet direct op het doek zijn aangebracht, maar op verstevigingen. Deze extra bescherming die wij aanbrengen, samen met de hoge slijtvastheid van het doek zorgen ervoor dat u gegarandeerd jarenlang geniet van uw rolfokhoes!

Rolfokhoes_zeilboot

Onze rolfokhoezen worden over de volledige lengte uitgerust met een spiraalgevlochten anti-twistlijn. Deze lijn loopt over handgemaakte katrolletjes, die niet direct op het doek zijn aangebracht, maar op verstevigingen om slijtage te voorkomen. 

Rolfokhoes

Uw rolfokhoes in gebruik:

Om uw hoes te gebruiken heeft u aan de voorstag een extra val nodig, zoals een spinnakerval. Het ophijsen gaat als volgt:

-Bevestig uw val aan de RVS D-ring die aan de bovenkant van uw rolfokhoes zit. Hijs de hoes ongeveer anderhalve meter omhoog en rits vanaf deze hoogte de hoes dicht.
-Herhaal dit totdat de hele genua/fok wordt bedekt door de rolfokhoes. Klem de val in de stopper.
-Trek nu de rijglijnen van de rolfokhoes aan. Dit is zeer belangrijk, want zo voorkomt u schade die kan voortkomen als uw hoes gaat klapperen.

rolfokhoes_zeilboot