Sprayhood

Buiskap/Sprayhood

Sprayhood_Bavaria 37
Buiskap_Beneteau Oceanis
Buiskap_met_zonnepanelen

Aan ieder detail gedacht

Een buiskap ook wel sprayhood genoemd siert uw boot, verhoogt het comfort aan boord en bezorgt u heel wat jaren zeilplezier. Aan de hand van deze uitgangspunten vervaardigen wij bij Hanse Sails buiskappen waarbij aan ieder detail is gedacht. U herkent onze buiskappen aan een zeer strakke uitvoering en een hoogwaardig niveau van afwerking. Door de jaren heen hebben wij al heel wat prachtige exemplaren mogen opleveren.

Kwalitatief uitstekend door selectieve materiaalkeuzes

Wij zijn gedreven om altijd van ieder project een succes te maken. Onze focus ligt op het leveren van een kwalitatief hoogwaardig product dat voldoet aan uw wensen en waar u gegarandeerd jarenlang plezier aan beleeft. Op het gebied van materiaalkeuzes zijn we dan ook selectief en werken we uitsluitend met topkwaliteit doeksoorten en garens. Sunbrella Plus en Sauleda Masacril zijn doeksoorten die we vaak gebruiken omdat ze kwalitatief uitstekend zijn. Deze doeken zijn o.a. ademend, gecoat, in hoge mate kleurvast en UV-bestendig en onderhoudsvriendelijk. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in vele verschillende kleuren en kunnen de biezen en stiksels op het doek worden afgestemd voor een uniform geheel.

Gedetailleerd, uitgesproken of juist eenvoudig

Wat uw wensen ook zijn en of u nu kiest voor veel of weinig details, in de basis zijn al onze buiskappen compleet uitgerust. Heeft u echter specifieke wensen dan geven wij uw buiskap de ”finishing touch” door middel van ons breed aanbod aan opties. Scroll naar beneden voor een volledig overzicht. 

De basis uitvoering:

Standaard buiskap/sprayhood:

-Hoogwaardig Sunbrella Plus of Sauleda Masacril doek in kleur naar keuze
-Grijpstrook in kleur naar keuze
-Buishoezen met ritsen, voor eenvoudige demontage
-Glasheldere vensters (3 stuks)
-Extra sterke zoom (d.m.v. PVC en dubbeling van Sunbrella Plus)
-Drukknopsysteem voor de spanbanden
-Opbergzakje van gaas
-RVS frame en beslag
-Dubbelnaalds gestikte naden (paneel- en vensternaden)
-Afwerking (bies en stiksel) in verschillende kleuren mogelijk

Optioneel:

-RVS frame
-Neerklapbaar RVS frame (indien technisch mogelijk)
-Grijpstang/grijpbeugel
-Grijpbeugel aan zijkant
-Grijpstang/Grijpbeugel met leer bekleed
-Lederen versteviging
-Venster in dak
-Afsluiter buiskap
-Zonnepanelen

Een nieuw RVS-frame

Is uw frame aan vervanging toe? Wij controleren dit graag en voorzien u indien nodig van een nieuw frame.

Neerklapbaar RVS-frame

Met deze optie legt u op warme dagen uw frame eenvoudig plat zodat u volop kunt genieten van de zon. Deze optie voeren wij graag voor u uit indien technisch mogelijk. 

Grijpstang/ grijpbeugel

Een grijpstang verhoogt de veiligheid tijdens het zeilen met name als de boot helt en het geeft u een helpende hand om soepeler op uw boot te manoeuvreren.

Grijpstang/
grijpbeugel met leer bekleed

Een met leer omhulde grijpstang is niet alleen comfortabel, maar geeft uw boot ook een stijlvolle look. 

Lederen versteviging

Een lederen versteviging ziet er niet alleen mooi uit, maar is bijna onmisbaar als het gaat om het verstevigen van uw sprayhood. Wij bieden een assortiment van verschillende soorten verstevigingen. 

Grijpstrook

Grijpstroken maken wij van goed te reinigen materiaal en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren die af te stemmen zijn op de diverse doeksoorten die wij gebruiken. Uw buiskap is standaard voorzien van een grijpstrook in een kleur naar keuze.

Afsluiter buiskap

Als u een extra bescherming voor uw kajuitingang wenst, of uw luik wilt openen zonder dat het binnen regent, dan is een afsluiter zeker iets voor u. De afsluiter is uitgevoerd met een rits en kan eventueel voorzien worden van een venster.

Zonnepanelen

Om o.a. leegloop van uw accu’s en andere stroom gerelateerde ongemakken te voorkomen kunnen wij uw sprayhood/buiskap voorzien van zonnepanelen.