U bent hier:

Winterkleed

Zeilboot winterhoes / wintertent

‘s Winters krijgt uw boot het zwaar te verduren. Hagel, sneeuw en ijs kunnen uw boot beschadigen. Een wintercover is hiervoor de perfecte oplossing.

Dit is een hoes die uw gehele teak dek beschermt, en vaak nog tot over de stootlijst doorloopt.

Door deze totale bescherming verkleint u de kans op winterschade tot een minimum, en met de verstevigingen op kwetsbare plekken zal u uw wintercover lange tijd kunnen gebruiken.

Bij de 3 varianten worden er lijnen onder de boot door gespannen, die de cover goed op zijn plaats houden.

Het doek dat Hanse Sails gebruikt voor uw tent is een mix van polyester en katoen. Dit materiaal is het best bestand tegen de guurste weersomstandigheden.

 

Het spreekt voor zich dat  een professional van Hanse Sails langskomt om de mal te maken, en zo de perfecte cover te maken, voor elk soort schip.

 

Bij Hanse Sails kunt u kiezen uit drie varianten op de wintercover:

  1. Variant staande mast: deze cover wordt over de gehele boot gemaakt. De cover gaat over de railing/scepters en giek heen en de romp wordt tot tegen de waterlijn bedekt. Bij de scepters en giek zijn extra verstevigingen aangebracht.
  2. Variant liggende mast: de cover gaat over de complete lengte van de mast. Op de lengte van de mast en overige uitstekende delen zijn verstevigingen aangebracht die slijtage tegengaan.
  3. Variant geen mast: bij motorboten of sloepen gaat de cover over de gehele opbouw of mastvoet. Verstevigingen waar nodig.