U bent hier:

Rolfokhoes

rolfokhoes zeilbootRolfokhoes / rolgenuahoes

Een rolfokhoes wordt gebruikt om de fok of genua te beschermen tegen water, vuil en UV-straling.

Op een gemakkelijke manier kunt u na het zeilen de rolfokhoes om de opgerolde fok of genua aanbrengen en houdt u hem voor een aanzienlijk langere tijd in topconditie.

Voor onze rolfokhoezen maakt Hanse Sails gebruik van Acrylic Coated Polyester, een hoogwaardige stof die perfect geschikt is voor rolfokhoezen. Dit materiaal kenmerkt zich door haar kracht, hoge scheurweerstand, slijtvastheid, en UV-bescherming. Bovendien is het kleurvast en licht van gewicht.

Een Hanse Sails rolfokhoes wordt door ons op maat gemaakt van soepel materiaal, wat het hijsen en strijken duidelijk makkelijker maakt, en het achter- en onderlijk van uw zeil bij het hijsen en strijken minimaal belast. De spiraalgevlochten anti-twistlijn loopt over de handgemaakte katrolletjes over de volledige lengte van de rolfokhoes om het aanspannen en openen te vergemakkelijken.

Naast de uitstekende kwaliteit en het gebruiksgemak is onze custom made rolfokhoes ook een lust voor het oog.

Kortom, de Hanse Sails rolfokhoes is de perfecte hoes voor uw rolfok of genua.

Hoe rolfokhoes te gebruiken?

Om uw hoes te gebruiken heeft u aan de voorstag een extra val nodig, zoals een spinnakerval.

Het ophijsen gaat als volgt:

  1. Aan de bovenkant van uw rolfokhoes zit een flap, met daarin een ring. Bevestig daaraan uw val, samen met de rijglijn.
  2. Hijs de hoes circa anderhalve meter omhoog en rits vanaf deze hoogte de hoes dicht. Herhaal dit totdat de hele genua/fok wordt bedekt door de rolfokhoes. Klem de val in de stopper.
  3. Trek nu de rijglijnen van de rolfokhoes aan. Dit is zeer belangrijk om te voorkomen dat uw hoes gaat klapperen, wat tot schade kan leiden.