U bent hier:

Buiskap

Sprayhood / buiskap

Een sprayhood, soms ook buiskap genoemd, is een essentieel onderdeel van uw boot. Een sprayhood beschermt de bemanning tegen regen en wind, en kleedt uw boot buitengewoon mooi af.

Bij Hanse Sails worden sprayhoods van topkwaliteit voor u op maat gemaakt. Bovendien  kunt u bij ons kiezen uit een groot assortiment kleuren voor uw sprayhood, zodat we tot in het detail aan uw wensen kunnen voldoen.

Uw nieuwe sprayhood

Voor een nieuwe sprayhood kunt u terecht bij onze zeilmakerij in Brouwershaven. Wanneer u heeft aangegeven wat u wenst, gaan wij aan de slag.

Een nieuwe sprayhood word bij Hanse Sails compleet uitgerust.

Complete uitrusting met:

 • Grijpstrook in kleur naar keuze
 • Buishoezen met ritsen, voor eenvoudig demonteren
 • Glasheldere vensters
 • Extra sterke zoom
 • Drukknopsysteem voor de spanbanden
 • Opbergzakje van gaas
 • RVS-frame en beslag
 • Dubbelnaads gestikte naden
 • Afwerking (bies en stiksel) in verschillende kleuren mogelijk

Hoewel een standaard sprayhood alle comfort biedt, hebben we ook extra opties om aan uw specifieke eisen te voldoen.

Opties:

 • Neerklapbaar RVS-frame
 • Grijpstang
 • Grijpbeugel aan zijkant
 • Grijpstang/grijpbeugel met leer bekleed
 • Lederen versteviging
 • Venster in dak
 • Afsluiter sprayhood

Neerklapbaar RVS-frame: Doordat het frame met deze extra optie gemakkelijk plat te leggen is, kunt u op warme dagen uw sprayhood en frame compleet platleggen zodat u volop kunt genieten van de zon. (Dit is niet mogelijk op alle schepen. Neem contact op met Hanse Sails als u wilt weten of uw boot geschikt is voor een neerklapbaar frame.)

Grijpstang / grijpbeugel: Een grijpstang verhoogt de veiligheid tijdens het zeilen aan boord als de boot helt en helpt u ook om soepeler op uw boot te bewegen.

Grijpstang met leer: een met met leer omhulde grijpstang voelt niet allen fijn aan, maar geeft uw boot ook een mooie en stijlvolle aanblik.

Lederen versteviging: Een lederen versteviging staat niet alleen mooi, maar helpt ook aanzienlijk in het verstevigen van uw sprayhood. Wij hebben een assortiment van drie soorten verstevigingen in betrouwbaar, stevig en duurzaam materiaal:

 • Ocean Grey: Dit leer heeft een rustige, neutrale kleur en vormt een goede combinatie met tal van andere kleuren. Ocean Grey voelt zacht aan, voor het beste comfort.
 • Classic brown: Dit leer heeft een chique bruine tint, die uw boot een bijzonder cachet geeft.  Ook Classic brown heeft een soepele, zachte touch & feel.
 • Carbon: Deze zwarte, sportieve stof past perfect bij de sportieve zeiler. Het voelt stevig en sterk aan, en heeft een sportieve carbonlook.

Venster in dak: Een sprayhood biedt bescherming en droogte, maar houdt ook de zon weg. Met een venster in uw dak geniet u van het licht dat door uw sprayhood komt, terwijl u lekker droog en beschut zit.

Afsluiter sprayhood: als u een extra bescherming  voor uw kajuitingang wenst, of uw luik wil openen zonder dat het binnen regent, dan is een afsluiter voor de sprayhood zeker iets voor u. De afsluiter is bevestigd met een rits en kan eventueel uitgerust worden met een venster.

Opmerking:

Splinternieuwe naden van de sprayhoods die Hanse Sails levert kunnen bij het eerste contact met water (regenbuien) druppels doorlaten. Vaak wordt dit gezien als lekkage, maar dit is niet het geval. De reden hiervan is dat de katoenen mantel (het beschermlaagje) eerst water absorbeert  - en daardoor soms wat water doorlaat-, maar vervolgens opzwelt en het stikselgaatje helemaal afsluit. 

Wat is Sunbrella Plus?

‘Sunbrella Plus’ is het doek dat Hanse Sails vaak gebruikt om haar sprayhoods en hoezen te maken.

Sunbrella staat bekend om haar uitstekende kwaliteit stof. Het doek is gecoat en dankzij de kleurvastheid en UV-bestendigheid is Sunbrella het beste materiaal voor uw sprayhood. Bovendien is Sunbrella onderhoudsvriendelijk en kunt u kiezen uit vele mogelijkheden om uw sprayhood af te werken, zoals strakke kleurencombinaties van de stiksels en/of bies.Foto's

Klik op een afbeelding voor een vergroting

Sprayhood hansesails bedrukken scharendijke
Sprayhood Bavaria 46 beige
Zeer professioneel en hypermodern bedrijf met de beste apparatuur en met een zeer betrokken actieve eigenaar, Twan Hanse, die alle andere bedrijven in zijn vak in de schaduw zet. Met kop en schouder boven alle zeilmakers en werven die ik tijdens mijn solo zeilleven ontmoet heb. T. Hanse en zijn team hebben mijn zeilschip en mijn zeilleven, dat begon in augustus 2010 aan de Grevelingen en bijna eindigde op 8 september 2019 op dezelfde Grevelingen, gered van de ondergang. T. Hanse en zijn team hebben van mijn gehavend schip weer een trots en stralend zeiljacht gemaakt.
T. Hanse is bezield met en van de zeilsport, een inspirerend en enthousiast persoon, die niets teveel is en altijd voor zijn klant klaar staat, niet alleen met een advies, maar ook de perfecte uitvoering tot in het laatste detail. Heel hartelijk bedankt voor alles en veel succes.
buiskap dufour tenax loxx knoppen
sprayhood buiskap hanse301 blauw grijs
buiskap jaquar den osse
breehorn37 buiskap grijpstang
dufour 32-buiskap klundert
buiskap sprayhood knoppen minax
sprayhood buiskap sunbrella Blauw
dufour 32 buiskap klundert
buiskap jaquar30 grijs
sprayhood Spirit 29 Brouwershaven
Sunbrella Plus sprayhood Jeanneau