JACHTZEILEN

Zeilen_illustratie

Jachtzeilen gemaakt in Brouwershaven

Wat voor zeiler u ook bent, bij Hanse Sails ontwerpen en produceren we zeilen van A tot Z volledig naar uw wens. Bij ons kunt u terecht voor alle typen jachtzeilen, zowel toer- als wedstrijdzeilen. 

Vier lijnen voor toer- en wedstrijdzeilers

Om aan iedere zeilerswens te kunnen voldoen, hebben wij al onze mogelijke uitvoeringen jachtzeilen gespecificeerd en onderverdeeld in vier lijnen: de Essential-, Precision-, Ultimate- en de Regatta Line. Als u kiest voor een Hanse Sails zeil, dan krijgt u een uniek zeil dat speciaal voor u in Brouwershaven is gemaakt met aandacht voor elk detail. U herkent ons werk dan ook van mijlenver aan een zeer strakke uitvoering en een hoogwaardig niveau van afwerking. Een Hanse Sails zeil siert niet alleen uw jacht, maar levert u ook de gewenste prestaties. Kortom, het bezorgt u heel wat jaren zeilplezier!

Zeil als nooit tevoren!

Als klant staat u bij ons centraal en uw klantwens is leidend. Of u nu een grootzeil, gennaker, voorzeil of high-performance zeil wenst, wij staan voor u klaar. Hieronder vindt u de meest voorkomende jachtzeilen. Uiteraard voeren wij ook reparaties en aanpassingen uit aan uw zeilen. Overweegt u een nieuw zeil of wellicht een volledige nieuwe set, maar twijfelt u nog over welk type zeil voor u het meest geschikt is? Aarzel niet langer en neem contact met ons op. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. 

Ervaar het zelf en zeil als nooit tevoren!  

grootzeil_Hanse Sails
Grootzeil en fok_Hanse Sails

Van ontwerp tot in de zeilzak

Zeilen maken blijft maat- en mensenwerk en juist daarom maken wij als één van de weinige zeilmakerijen in Nederland en Europa onze zeilen en het canvaswerk volledig in huis. Wij hebben graag alle touwtjes in handen en werken uitsluitend volgens onze eigen werkwijzen. 

Onze aanpak

Voorgaand aan het zeilmaken meten we eerst uw tuigage en schip professioneel in. Daarna gaan we aan de slag met het ontwerp en volgt het echte ambacht van het zeilmaken wat we tegenwoordig combineren met behulp van de modernste computertechniek en machines. In onze zeilmakerij in Brouwershaven kunt u zien hoe wij ons alle processen eigen hebben gemaakt. Van ontwerp, snijden, plakken, naaien en afwerking tot in de zeilzak. Het ontwerpen van de zeilen doen wij met geavanceerde design software en onze productie vindt plaats onder nauwkeurige kwaliteitseisen en met high-tech machines. Alle (hand)arbeid wordt uitgevoerd door professionals uit het vak. Het plakken en stikken (triple stitch) wordt uiterst zorgvuldig gedaan. De hoeken van de zeilen (waar de bevestiging zit) verstevigen wij standaard in het proces met extra hoekverstevigingen.

Jarenlang plezier van maatwerk zeilen

Bij Hanse Sails staan wij achter ons product. Wij zullen daarom nooit concessies doen wat betreft materiaalkeuzes en afwerkingen die kwalitatief minder hoogwaardig zijn. Op het gebied van materiaalkeuzes zijn we dan ook selectief en werken we uitsluitend met topkwaliteit doeksoorten en garens. Uit ervaring kunnen wij zeggen dat dit alles de basis vormt voor een duurzame set zeilen.   

Het hoogst haalbare binnen de technische mogelijkheden

Gaat u voor een Hanse Sails zeil, dan geniet u gegarandeerd van jarenlang zeilplezier. Met onze werkwijzen, kennis, ervaring en gerichte aanpak streven wij altijd naar het hoogst haalbare binnen de technische mogelijkheden. Innovatief als we zijn, hebben wij onze bedrijfsprocessen gedigitaliseerd en uiterst efficiënt ingericht om kwalitatief hoogstaande en duurzame zeilen te realiseren.    

Onze referenties

Benieuwd naar wat klanten over ons zeggen? Bekijk onze referenties en misschien kunnen wij ook wat voor u betekenen!

Fotogalerij

De mogelijkheden zijn eindeloos. Neem een kijkje in onze fotogalerij en laat u inspireren.